Predstavljanje knjige | Ispis |  E-mail
Ponedjeljak, 30 Siječanj 2012 10:33


altSUPETAR- Viška književnica Anela Borčić sa svojom novom, trećom po redu, knjigom „Kuća Pupuletovih“ doplovila je do Brača, a u njoj kroz 12  priča iznosi sagu o otoku u rasapu, njegovom propadanju i izgubljenim,  izlomljenim sudbinama, o vremenu koji nestaje , o otoku odbačenom na pučinu  i prepuštenom samom sebi.

alt


Ipak, otok Anele Borčić, uza sve što ga je snašlo, ne sustaje već se u novim okolnostima hrva  sa svime što gubi, oplemenjujući se trajnom nadom u ustrajnost života na stijeni, okruženoj nemirnim morem usuda.

alt


Predstavljajući zbirku pripovjedaka „Kuća pupuletovih“ književnik Jakša Fiamengo je kazao kako je Anela Borčić jedina zavičajna viška prozaistica, koja ne pati od otočke mitomanije, na koju smo već pomalo naučeni, već pokušava realno sagledati život u optici koja mu je najvjernija, iz miljea i epicentra danas i ovdje, neposredno i neuljepšano, s punim smislom za detalj, ali i za cjelinu.


alt


O književnom opusu Anele Borčić kazivali su još dr Lucija Puljak, prof. Gita Dragičević, njezine ulomke iz knjige čitala je Nikolina Drpić, a u prigodnom programu je sudjelovala supetarska klapa „Vala“.

„ Nastojala sam prikazati otok onakvog kakvog ga ja vidim, moju istinu koja ima dvije strane, onu bajkovitu i ljepšu te onu gorku protkanu osamljenošću. Pogled je to iz različitog otočnog rakursa“- kazala je na kraju ispraćena pljeskom autorica Anela Borčić...

Ivica Radić

alt

Uprkos svim vremenskim i inim nepogodama u  Galeriji "Ivan Rendić" predstavljena je nova knjiga Anele Borčić: Kuća Pupuletovih.