Noć knjige | Ispis |  E-mail
Utorak, 24 Travanj 2012 10:50

Noć  knjige  je u supetarskoj knjižnici sinoć bila izuzetan doživljaj.

Čitale su se priče, crtalo se, pričalo o zaštiti okoliša, okrunilo brojne mlade posjetitelje. Bilo je tu predškolaca,  osnovnoškolaca, srednješkolaca, a i onih koje se škole tek sjećaju.
Provjeravalo se znanje iz književnosti, tražilo duhove prošlosti na policama knjižnice, rješavali kvizovi  o Sumrak sagi, Harry Potteru, Igri prijestolja.
Čitala se ljubavna poezija, pjevalo, gledali filmovi...

Sve je trajalo od pet  sati popodne pa do kasno u noć. Koliko nas je bilo? Ne pitajte. Puno, puno.
I dobro smo se zabavljali. A što smo tek pametni!

Igru prijestolja i Harry Pottera najbolje poznaje Ivor Zlatar, koji je za korak prestigao starijeg Zlatara. U Sumrak sagi je najbolja bila Antonia Mirić, ispred Sandre Krpete.

Najviše duhova prošlosti  i najbolje poznavanje  književnosti pokazala je ekipa: Antonija Mirić, Ivana Martinović, Lana Šeparović, Mate Jakšić, Lara Sinovčić, Gajka Martinić, Anastasija Kostadinova, Matea Martinić.

U kategoriji odraslih zavidno poznavanje književnosti  pokazale su Dragana Glušević i Srećka Cvitanović.
Premalo je mjesta da nabrojimo sve one koji su sudjelovali , ali , vjerujte nam na riječ, također   pokazali da im knjižnica  nije samo usputna postaja.

Hvala svim posjetiteljima, predškolcima   i teti  Jeleni, učiteljicama  Aldi i Ines , kolegici Vedrani iz školske knjižnice, kolegici Rini iz Srednje škole, Andrei, Mati, Hrvoju , svim roditeljima, nonama, tetama, učenicima, jednom rječju svim našim članovima s obećanjem da će dogodine biti još bolje.

Gita i Roberta