Otvaranje supetarskog lita | Ispis |

Supetar, 21.lipanj 2010.

Uprkos kiši koja ih nije onemogućila u njihovoj namjeri, brojni su supetarski amateri uspješno otvorili i započeli još jedno supetarsko kulturno lito i potpisali još jednu Supetarsku kulturnu razglednicu...
Večer su otvorili glumci amaterskog kazališta „Bracera“ s prigodnim satiričko-turističkim tekstom, a nastavili veterani klape "Vala" s "Ne česljaj mala kosu".

Voditeljica Jasna Damjanović je s gradonačelnikom Dinkom Hržićem i direktorom T.Z. Supetar Ivom Cvitanićem uz prigodni pozdrav upoznala prisutne što nas sve očekuje ovo ljeto, a gradonačelnik zahvalio svim učesnicima koji su svojim predanim radom obogatili supetarsku kulturnu scenu.

Ispred crkve smo nakon „Vale“ čuli  novi glazbeni sastav „Verbum Dei“ . A onda...  
Nastup supetarskih tamburaša pokušala je prekinutu kiša , ali su oni , dok je publika ulazila u crkvu , poput orkestra na Titaniku , hrabro odsvirali svoju partituru do kraja.

Program je nastavljen u crkvi. Zapjevale su „Pupe“ i „Alegrija“ , pa Zdravka i Tomislav, Joško Nigoević nas je podsjetio na 100.-obljetnicu rođenja Stjepana Pulišelića pjesmom Jo san Bročanin i volin Broč.

Nažalost nisu mogli zaplesati plesači iz "Ciciljone", ali su nam tamburaši odsvirali bračke plesove koje će nam plesači otplesati u toku ljeta još mnogo puta.

Tamo, tamo da putujem, tamo da tugujem... nostalgični su stihovi s kojima su svi učesnici zajedno završili ovu prekrasnu glazbenu priču i uveli nas u još jedno, sigurni smo, zabavno , kulturno supetarsko ljeto.