Festival čakavske riči | Ispis |
Petak, 26 Kolovoz 2011 13:13

Nakon uspješnog prvog izdanja Festivala čakavske riči prošle godine u Škripu kojim smo obilježili 100. obljetnicu rođenja velikog bračkog pjesnika Stjepana "Štefe" Pulišelića, i ove godine očekuju nas dvije prekrasne večeri u Škripu.


Turistička zajednica Grada Supetra protekle je zime organizirala natječaj za dostavu autorskih radova na čakavštini, a na natječaj je pristiglo zavidnih 54 radova, od kojih je tročlano povjerenstvo (dr.sc. Lucija Puljak, prof. Gita Dragičević i Tonijela Martinić) odabralo 28 radova koji su objavljeni u knjižici "Jošće žive čakavsko besida" i bit će predstavljeni na večeri novih autora u Muzeju otoka Brača u Škripu u subotu 27. kolovoza s početkom u 20.30 h.

Nedjelja je rezervirana za autorsku večer Jakše Fiamenga, velikog hrvatskog pjesnika i koncert mlade umjetnice Artemije Stanić koja je svoj album prvijenac posvetila upravo stihovima Jakše Fiamenga.

Pozivamo sve ljubitelje čakavske riči, Štefe Pulišelića, otoka Brača, Škripa i dobre glazbe da dođu u Škrip ovaj vikend i uživaju u programu 2. Festivala čakavske riči "Štefe Pulišelić" kojeg zajednički organiziraju Turistička zajednica Grada Supetra, Centar za kulturu Brač i Narodna knjižnica u Supetru, a pokrovitelji cijelog događaja su Županija Splitsko - dalmatinska i Grad Supetar.

 BRACOLINE
http://www.braconline.com.hr/bracke-vijesti/vijesti-iz-kulture/13178-cakavska-ric-u-skripu.html
SLOBODNA DALMACIJA
http://www.slobodnadalmacija.com/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/147473/Default.aspx

MOJ OTOK VIS
http://www.mojotokvis.com/index.php?option=com_content&view=article&id=999:braki-akavii-i-komiki-akavac-fiamengo&catid=34:aktualno&Itemid=81alt src=